MİMARLIK TASARIM

Geri dönüşümlü malzemelerden atölye-ev olarak tasarlandı

Bir sanatçı için hem ev hem atölye olarak tasarlanan ve Scavenger Studio (Çöpçü Stüdyo) olarak adlandırılan bu modern kulübe, yıkılacak evlerden geri kazanılmış malzemelerden oluşuyor.

avatar
Zehra Karahasan

Editor - yesilodak.com


  • 19 Mart 2018 Pazartesi

Scavenger Studio (Çöpçü Stüdyo) olarak adlandırılan atölye-ev Washington’da ormanlık bir bölge olan Grapeview'da geri dönüştürülmüş malzemelerin bir araya getirilmesiyle yaratıldı.
Geri dönüşümlü malzemelerden atölye-ev olarak tasarlandı

Bir sanatçı için hem ev hem atölye olarak tasarlanan bu modern kulübe, yıkılmak üzere evlerden geri kazanılmış malzemelerden oluşuyor.
Geri dönüşümlü malzemelerden atölye-ev olarak tasarlandı

Scavenger Studio adı çılgın bir dünyayı çağrıştırıyor ama onun minimalist ve yenilikçi tarzı da öyle. Bir sanatçı olan ev sahibinin eklediği kömürleşmiş ahşap bitiş ve evdeki diğer malzemeler gibi ilaveler bu doğal, sade ve minimalist etkiyi gerçekleştirdi.
Geri dönüşümlü malzemelerden atölye-ev olarak tasarlandı

Mimar Les Eerkes tarafından tasarlanan, doğa ile çevrili 65 metrekarelik atölye ev, sahibi için yaratıcı bir özgürlük sağlayan, sezgisel ve açık bir plana sahiptir.
Geri dönüşümlü malzemelerden atölye-ev olarak tasarlandı

Aktivist olan sanatçı ev sahibi tarafından sürdürülebilir ve ucuz bir yapı talep edildi. Bu nedenle, inşaat ekibi, yakında yıkılacak evleri aramakla ve evlerin içinden çıkanları geri dönüştürerek yeniden kullanmakla görevlendirildi.
Geri dönüşümlü malzemelerden atölye-ev olarak tasarlandı

Geri dönüştürülmüş ve yenilenerek yeniden kullanılan malzemelerle yapılan evin dış duvarları kontrplak ile kaplanmıştır ve tepe pencereleri polikarbonat panellerden yapılmıştır.
Geri dönüşümlü malzemelerden atölye-ev olarak tasarlandı

Buna ek olarak, mutfak dolapları yüklenicinin yıktığı bir evden kurtarıldı. ‘Çöpçü Stüdyo, doğal peyzaja müdahale etmeden zeminden yükseltilerek, altı ayaklı beton temel üzerine oturuyor. Bu geri dönüşümlü ev, sanatçı ev sahibi için konforlu ortam sunan, çevreye karşı sorumlu bir projenin güzel bir örneğidir.
Geri dönüşümlü malzemelerden atölye-ev olarak tasarlandı


Kaynak: designboom.com + eerkesarchitects.com
Fotoğraflar:  benjamin benschneider


Yorumunuzu bırakın

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum bırakabilir.