Büyük aile evi avlularıyla serinliyor

MİMARLIK 25 Şubat, 2021

Hindistan cevizi ağaçları ile kaplı bir kanalın yanında yer alan bu geniş aile evinin tasarımını arsadaki mevcut ağaçlar ve tropikal iklim şekillendirdi.
Büyük aile evi avlularıyla serinliyor

Arsada var olan ağaçlar, iç ve dış mekanlar arasındaki sınırları kaldırarak iç mekanlara açık havayı getiren avlularla evin her yerinde korunmuştur.
Büyük aile evi avlularıyla serinliyor

Hindistan, Kuzey Goa'nın şirin Siolim köyünde konumlanan Earth House, SAV Architecture + Design tarafından tasarlandı.
Büyük aile evi avlularıyla serinliyor

Geri dönüşümlü ahşap ve yerel malzemeler kullanılarak büyük bir aile için tasarlanan biyoklimatik ev 500 metrekare alana sahiptir.
Büyük aile evi avlularıyla serinliyor

Panjurlu yarı açık alanlar, mevcut ağaçların etrafındaki gölgeli iç avlular ve açık planlı yerleşim, tropikal sıcak iklimde evi pasif bir şekilde serinletiyor ve çapraz havalandırma sağlıyor.
Büyük aile evi avlularıyla serinliyor

Evin merkezinde ahşap panjurlu yarı açık giriş holü, özel alanlara çıkan döner merdivenin olduğu iç avlu ve iki kat yüksekliğindeki salon bulunuyor.
Büyük aile evi avlularıyla serinliyor

Zemin katın batı tarafında yatak odaları, doğu tarafında ise mutfak, yemek odası ve servis alanları yer alıyor. Üst katta ise iki yatak odası ve oturma odası var.
Büyük aile evi avlularıyla serinliyor

Kanal manzaralı evin çift camlı pencereleri, evin içine doğrudan güneş ışığı girmesini önlemek için kuzeye doğru yönlendirilmiştir.
Büyük aile evi avlularıyla serinliyor

Pasif tasarım ilkeleri uygulanarak doğal ışık ve çapraz havalandırma sağlanan biyoklimatik ev, dış mekanlarıyla sürekli bağlantı kuracak şekilde tasarlandı.
Büyük aile evi avlularıyla serinliyor

Kaynak: studioamitavikrant.com + archdaily.com

Fotoğraflar: Fabien Charuau

ZEHRA KARAHASAN

ZEHRA KARAHASAN

Zehra Karahasan Hakkında

İlginizi Çekilebilecek Odaklar

Facebook Yorumları

YORUMLAR